Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi seară, la Realitatea Tv, că fostul şef al Fiscului, Bogdan Stan, a fost demis pentru că nu a făcut ceea ce i-a cerut, respectiv nu a luat măsuri pentru o ”disciplină financiar-fiscală” şi nu a făcut ”curăţenie până la capăt”. Şeful Executivului a spus despre noua şefă a ANAF că este foarte respectată, hotărâtă şi ”nu are nicio culoare politică”, precizînd că Mirela Călugăreanu ”îşi dă seamă că joacă cartea vieţii profesionale prin această numire”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele două săptămâni am aşteptat de la fosta conducere a ANAF nişte măsuri care să dea un nou imbold unui anumit tip de disciplină financiar-fiscală pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus la învestitură că îmi doresc să reprezint un stat puternic, prietenos cu cetăţenii oneşti. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western - să mai vedem mascaţi alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piaţă - şi nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiţi din dorinţa de a mai stoarce ceva de la ei, pe bună dreptate sau nu”, a declarat premierul.

Tudose a precizat că şi-a dorit ”o strategie coerentă în vamă pentru a stopa odată contrabanda cu de toate”.

”Vom începe să ne ocupăm de marea evaziune fiindcă nu se mai poate (...) Am dat două săptămâni actualei conduceri ANAF, nu a fost o conducere rea, dar nu a fost o conducere care să ducă lucrurile până acolo unde puteau fi duse, adică curăţenie până la capăt”, a explicat şeful Executivului.

Cât despre Mirela Călugăreanu, cea care l-a înlocuit pe Bogdan Stan, Tudose a afirmat că este ”foarte respectată şi foarte hotărâtă” şi ”nu are nicio culoare politică”.

”Am primit din partea domnului ministru Ionuţ Mişa mai multe propuneri. Împreună ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective.  Da, am ales o doamnă despre care am avut aceleaşi referinţe - foarte respectată şi foarte hotărâtă. O doamnă care îşi dă seamă că joacă cartea vieţii profesionale prin această numire, domnia sa neavând gri: ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amandoi”, a punctat Tudose.

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat din funcţie pe preşedintele ANAF, Bogdan Stan, în locul lui fiind numită Mirela Călugăreanu.

Bogdan Stan a fost numit în funcţie în 13 ianuarie 2017, când l-a înlocuit pe Dragoş Doroş.

Mirela Călugăreanu este director executiv Colectare la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.