Ministrul Justiţiei, a declarat, luni, răspunzând unor întrebări, că discuţia pe care a avut-o astăzi la Parlament cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a vizat instituirea unui prag valoric în cazul abuzului în serviciu, discuţiile fiind exclusiv despre evaluarea MCV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cu domnul preşedinte Tăriceanu am discutat un sigur subiect: problema celor 12 recomandări pe MCV. Săptămâna trecută am avut o întrevedere la Ministerul Justiţiei cu domnul preşedinte al Comisiei juridice de la Senat, domnul Cazanciuc, şi cu preşedintele Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, domnul Nicolicea. Astăzi am avut o întrevedere, la Ministerul Justiţiei, cu procurorul general, domnul Lazăr, cu preşedinta CSM, doamna Ghena, cu doamna preşedintă a Curţii Supreme, doamna Tarcea. Vorbim despre cele 12 recomandări, de fapt 9 din cele 12 privesc justiţia. Până pe 15 iunie trebuie să trimitem raportul de progres. Comisia, la rândul ei, la început de iulie, transmite Comisiei Europene raportul de monitorizare a României. Astăzi am vorbit cu domnul Tăriceanu despre cele trei recomandări care privesc legiutorul. Nimic mai mult, nimic mai puţin", a declarat Tudorel Toader, luni, înainte de plenul CSM, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Senatului despre instituirea pragului valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu. 
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Parlament, că aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei Curţii Constituţionale referitoare la necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, apoi va demara consultări publice şi abia pe urmă va stabili nivelul pragului care să facă diferenţa între răspunderea contravenţională, administrativă şi penală în cazul abuzului în serviciu.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.