Deputatul PNL Tudor Polak a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că nu ştie dacă a fost consultat cineva din PNL vizavi de demersul ministrului Lucian Bode de a contesta această reevaluare a tezei de doctorat în instanţă, dar că Lucian Bode se bucură de susţinerea colegilor din PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ştiu dacă a fost consultat cineva din PNL vizavi de demersul domnului Lucian Bode  de a contesta această reevaluare a tezei de doctorat în instanţă. Ce pot să vă spun este că domnul Lucian Bode se bucură de susţinerea colegilor din PNL. Acum nu ştiu dacă această decizie ar fi putut fi discutată cât timp ea este una unipersonală, prin care domnia sa, din consultările pe care le-a avut cu echipa care îl apără, încearcă să aducă lumină în întreg cazul. Cu toţii putem să avem dreptul să ne apărăm, chiar şi domnia sa are acest drept”, a spus deputatul liberal. 

Tudor Polak a precizat că Luvian Bode a primit titlul de doctor în 2019 şi a trecut prin mai multe verificări din acel moment. 

”Facem 4 ani, în momentul în care acest titlu de doctor i-a fost acordat, această teză a trecut prin toate verificările posibile şi imposibile de la data respectivă. (..) Domnia sa se simte nevoit să apeleze şi la o firmă de avocatură care să îi apere interesele în această situaţie, odată ce teza a fost verificată de mai mutle ori, nu pot sâ înţeleg care ar putea fi problema”. 

”Din ce am înţeles, vom avea un răspuns de la Universitatea Babes-Bolyai în cel mai scurt timp şi în momentul acela vom vedea exact ce se va întâmpla”, a menţionat deputatul PNL.

Lucian Bode a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat.

Rectorul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David, a declarat, după ce ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat instanţei să anuleze hotărârea prin care UBB îi reanalizează lucrarea de doctorat, că acesta consideră că nu trebuie făcută o astfel de analiză şi că până la o decizie a judecătorilor în acest sens, universitatea continuă demersurile pe partea academică, iar dacă vor fi probleme Bode va răspunde. David a menţionat că nu poţi cere unei universităţi să nu facă o astfel de analiză în cazul unor suspiciuni de plagiat.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.