Deputatul Tudor Polak (PNL) a declarat luni în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că dacă ne uităm la anii 2014-2018, nu crede că dreapta europeană a fost responsabilă pentru faptul că România nu a mai reuşit să facă un pas în faţă în privinţa aderării la Schengen şi a amintit modul în care Guvernul s-a raportat în acea perioadă la legile justiţiei, care a făcut să nu intrăm nici măcar pe ordinea de zi a unui Consiliu JAI cu acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România a făcut paşi, din punct de vedere tehnic corespundea de mult timp, o dată cu aprobarea legilor justiţiei, în această toamnă, s-a ridicat şi MCV-ul, care era un ultim pas care ar fi fost necesar pentru aderarea la spaţiul Schengen. Mai departe, decizia a devenit sută la sută politică”, a spus Tudor Polak.

El a precizat că ”faptul că Austria s-a hotărât să exploateze această decizie într-un mod absolut absurd, deoarece au spus că ei au o problemă cu migraţia, spaţiul Schengen are o problemă cu migraţia dar în acelaşi timp, au acceptat ca Croaţia să acceadă la consiliul JAI din 8 decembrie, ne spune că decizia este cel puţin duplicitară”.

”Nu ştim unde ar fi putut să fie răspunderea autorităţilor române pentru controlul migraţiei din spaţiul Schengen”, a completat el. 

Deputatul PNL a admis că ”în momentul de faţă  s-au făcut eforturi din partea tuturor partidelor, toate partidele reprezentate în Parlament, care sunt şi în PE au făcut eforturi şi a fost tratată ca o temă de ţară”.

”În schimb, dacă ne aducem aminte şi din trecut, anii 2014, ,2015, 2016, 2017, 2018, eu nu cred că dreapta europeană a fost responsabilă pentru faptul că România nu a mai reuşit să facă un pas în faţă. Dacă ne referim la legile justiţiei, la modul în care guvernul s-a raportat la legile justiţiei în acea perioadă, de aceea România nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi a unui Consiliu JAI”, a mai spus Tudor Polak. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.