Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunţă, vineri, că trei grupuri din Parlamentul European solicită o dezbatere privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liderii celor mai mari 3 grupuri din Parlamentul European (PPE, socialişti şi Renew) au agreat să solicite, de comun acord, săptămâna viitoare o dezbatere privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen”, a scris, vineri, pe FAcebook, europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan:. 

Acesta şi-a exprimat speranţa că ”Parlamentul European va fi unit de partea României”. 

Reacţia vine după ce, joi, la Consiliul JAI, Austria a blocat, prin veto, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Împotriva Bulgariei a votat şi Olanda, iar pentru că România nu a fost decuplată de ţara vecină în cadrul procedurii de aderare, votul a contat şi împotrriva României, deşi oficialii olandezi au precizat că nu au obiecţii cu privire la aderarea României. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.