Trei parlamentari social-democraţi au votat, miercuri, în favoarea moţiunii simple îndreptate împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi iniţiată de Uniunea Salvaţi România (USR). Cei trei au încălcat decizia grupului PSD, de a vota împotriva moţiunii. În urmă cu câteva zile, liderul PSD Marcel Ciolacu afirma că că social-democraţii îl vor susţine pe ministrul liberal, la votul moţiunii, pentru că sunt într-o coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit listei nominale cu voturile la moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, au votat pentru demiterea lui Virgil Popescu parlamentarii PSD Daniel Ghiţă, Ţepeluş Laurenţiu Cristinel şi Dumitru Coarnă. 

De altfel, Dumitru Coarnă a venit la tribuna Parlamentului şi a declarat, după respingerea moţiunii, că a votat în favoarea ei, acuzându-l pe ministrul Virgil Popescu pentru că a adus România în criza energetică. 

Şi deputatul Laurenţiu Cazan, de la PNL, a votat iniţial în favoarea moţiunii USR. El a transmis, după vot, o solicitare către secretariatul General al Camerei, în care precizează că opţiunea sa a fost înregistrată incorect, şi că de fapt a votat ”contra”, nu ”pentru” moţiune. 

”Facem parte din aceeaşi coaliţie şi categoric că vom vota împotriva ei ( a moţiunii, nr). Aşa voi propune colegilor mei”, spunea Marcel Ciolacu, săptămâna trecură, întrebat ce va face grupul deputaţilor PSD la  moţiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu. 

Moţiunea intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România a fost respinsă, miercuri, în plen, cu 98 voturi „pentru”, 190 „împotrivă”, două abţineri, iar şase deputaţi nu au votat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.