Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, în cadrul discursului său care a urmat alocuţiunii lui Jean-Claude Juncker din Parlament, că soluţia pentru ca UE să facă faţă proceselor de globalizare este constituirea în viitor a Statelor Unite ale Europei. Băsescu a mai cerut guvernanţilor să declanşeze procedura de intrate în zona euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu şi-a început discursul elogiind oamenii politici care au avut merite în aderarea României la Uniunea Europeană acum 10 ani. ”Toţi avem ceva de povestit. Chiar şi Adrian Năstase care a încheiat cu guvernul lui negocierile de aderare (...) Jean-Claude Juncker a semnat în numele Uniunii Europene Tratatul de Aderare. Este aici premierul care a semnat Tratatul de Aderare din partea României, Călin Popescu-Tăriceanu, tot la 25 aprilie 2005 la Luxembrug şi, cu voia dumneavoastră, preşdintele Băsescu. Să mulţumim lui D-zeu că suntem toţi în viaţă după 12 ani”, a spus Băsescu.

El s-a declarat încrezător în viitorul Uniunii Europene în pofida temerilor existente. ”Spre deosebire de antevorbitorii mei eu sunt un optimist şi convingerea mea este că depinde de noi unde vrem să fim în interiorul UE. Nu voi ezita să susţin că UE este o realitate care vorbeşte de la sine despre puterea solidarităţii şi despre pace”, a spus fostul şef al statului.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Băsescu a afirmat că este nevoie chiar de întărirea coeziunii Uniunii, nu de relaxarea legăturilor dintre statele membre. ”Dacă Jean-Claude nu este un promotor al Statelor Unite ale Europei, eu susţin că la orizont obiectivul major tebuie să fie crearea lor. Este soluţia viitorului pentru toţi cetăţenii UE. Dar până acolo, poate peste 10 ani vom vorbi despre asta, marea problemă a UE este integrarea statelor cît mai mut posibil. Procesele de globalizare fac imposibil ca vreunul din statele UE să reziste singur competiţiei globalizării. Şi Germania şi România ar fi incapabile să facă faţă globalizării dacă nu continuăm procesele de integrare”, a afirmat Băsescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.