Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, spune că Partidul Mişcarea Populară nu doreşte să participe la guvernare cu un alt premier decât cel propus de partid, dar că poate susţine guvernul pe chestiuni ”punctuale”. Băsescu spune că ”se discută inutil” subiectul organizării alegerilor anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PMP-ul nu participă la guvernare. Poate fi o susţinere punctuală pe anumite chestiuni, în niciun caz nu o să fie în opoziţie alături de PSD, va exista o susţinere pe anumite chestiuni, dar fără participare la Guvern”, a afirmat preşedintele de onoare al Partidului Mişcarea Populară, într-o emisiune la Digi 24.

Traian Băsescu susţine că nu înţelege de ce USR insistă pe subiectul organizării de alegeri anticipate, având în vedere dificultăţile privind realizarea acestui proiect.

„Barna nu înţeleg ce logică are să presezi să se întâmple ceva ce nu se poate întâmpla”, a spus Băsescu.

Acesta a menţionat că, dacă ar fi în locul preşedintelui Klaus Iohannis, le-ar cere celor care susţin alegeri anticipate să ”obţină” în Parlament căderea a două guverne, astfel încât să poată fi organizate alegerile anticipate.

”Este subiect ce se discută inutil. Nu se pot organiza, pentru că parlamentarii sunt dispuşi să facă să cadă un guvern, dar al doilea nu o să cadă pentru nimic în lume”, a arătat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a i-a catalogat pe membrii USR drept ”neomarxişti” şi ”greu de înţeles”, spunând că în opinia sa aceştia vor vota un guvern minoritar.

Europarlamentarul PMP spune că un guvern minoritar este ”mai slab decât un guvern interimar”.

Referindu-se la Victor Ponta, Traian Băsescu spune că ”indiferent ce ar cere” pentru a susţine viitorul guvern ”nu trebuie să i se dea absolut nimic”.

Băsescu consideră că obiectivul lui Victor Ponta este să preia PSD, dar nu crede că fostul preşedinte al PSD va reuşi să obţină din nou şefia acestei formaţiuni politice.

Traian Băsescu spune, de asemenea, că Ludovic Orban ”nu are cum să strângă” o majoritate, fără o ”soluţie imorală”, cum ar fi cooptarea la guvernare a Pro România, ALDE şi UDMR, partide care ”şi-au trădat toţi partenerii”.

„Mi-e greu să întrezăresc un guvern în momentul de faţă", a mai declarat Băsescu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.