Fostul preşedinte Traian Băsescu comentează, sâmbătă, rectificarea bugetară şi consideră că este ”spectaculos” că PNDL, program considerat ”puşculiţa primarilor PSD”, devine prioritatea ministrului Florin Cîţu. ”Ministerul Dezvoltării Regionale, campionul bunăvoinţei lui lui Moş Crăciun – Cîţu”, spune Băsescu care afirmă că este de acord cu plata facturilor restante, dar doar dacă lucrările care se plătesc au fost efectuate. ”Exerciţiul verificării corespondenţei dintre ce s-a facturat şi ce s-a executat în teren pe PNDL este un exerciţiu care trebuie făcut şi fără de care guvernul se compromite”, susţine Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a postat, sâmbătă, un mesaj e Facebook, intitulat ”PNDL – Puşculiţa PSD ? Sau nu numai...”, în care face referire la rectificarea bugetară şi faptul că plata facturilor restante pe PNDL a devenit în mod spectaculos, prioritatea ministrului Finanţelor, Forin Cîţu.

”Plata facturilor trebuie făcută după verificarea stadiului de execuţie al lucrărilor facturate. Guvernul anunţă un deficit de 4,4% din PIB. S-au făcut realocări de bani de la un minister la altul, unele spectaculoase. Rectificarea bugetară, reflectă şi incompetenţa, şi minciuna, şi ticăloşia unor miniştri PSD. Fie că discutăm de ministrul Transporturilor, al Agriculturii, al Internelor sau al Educaţie Naţionale, ei sunt campionii incompetenţei pentru că restituie sume între 1,1 şi 2,1 miliarde Ron reprezentând programe cu finanţare europeană. Paradoxul este că exact aceşti miniştri erau clovnii televiziunilor explicându-ne, precu Cuc şi Daia, in fiecare zi cât de competenţi şi asudaţi de muncă sunt ei”, a scris Traian Băsescu.

Acesta s-a referit la ministerele care primesc bani la rectificarea bugetară.

”Dintre ministerele care primesc bani, m-aş opri la unul singur: Ministerul Dezvoltării Regionale campionul bunăvoinţei lui lui Moş Crăciun - Cîţu. Dezvoltarea Regională primeşte pentru mult hulitul program PNDL o suplimentare de 1,8 miliarde lei, cea mai mare creştere de buget. Frumoasa sumă cu care Cîţu a dăruit masa PSD este destinată plăţii facturilor restante la PNDL. Dăncilă nu s-a încumetat să plătească facturile restante la PNDL, drept pentru care a încasat la vot costul demobilizării baronilor PSD. Spectaculos, PNDL considerat puşculiţa primarilor PSD devine o prioritate la plată pentru ministrul Cîţu, el însuşi, ca opozant, un vajnic”, a mai scris Băsescu.

Acesta usţine că facturile trebuie achitate, dar doar dacă reflectă stadiul real al lucrărilor.

”Eu nu spun să nu se plătească, dimpotrivă, este corect ca agenţii economici să îşi primească banii pe lucrările facturate, dar şi efectuate nu doar facturate. Este un lucru esenţial care trebuie făcut: niciun ban fără verificarea stadiului fizic al executării lucrărilor, pentru a se verifica dacă lucrările din teren corespund cu lucrarea facturată. Dacă vor corespunde, felicitări primarilor, dacă nu vor corespunde şi, se va considera un adevărat dezmăţ în utilizarea banului public, se va dovedi dreptatea opoziţiei că, PNDL-ul a fost puşculiţa primarilor. Exerciţiul verificării corespondenţei dintre ce s-a facturat şi ce s-a executat în teren pe PNDL este un exerciţiu care trebuie făcut şi fără de care guvernul se compromite”, a mai scris Băsescu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.