Fostul preşedinte Traian Băsescu reacţionează la decizia Tribunalului Constanţa care a admis contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a fratelui său, Mircea Băsescu. ”Kovesi şi Coldea, deschideţi şampania! Aţi reuşi! Mircea Băsescu rămâne în închisoare”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca om care a depăşit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu nu a fost eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Aţi considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă şi mincinoasă a procurorului DNA în faţa unei judecătoare timorate)”, a mai scris Traian Băsescu.

El spune că fratele său a devenit una din marile excepţii de refuz a punerii condiţionate în libertate. În rest, cei mai mulţi oameni ca el au fost consideraţi îndreptaţi după ce au efectuat o treime din pedeapsă.

”L-aţi ţinut în arest preventiv mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viaţa. Dar dacă aveţi impresia că asta mă înmoaie greşiţi fundamental. Aţi vrut să mă descurajaţi, sau să-mi daţi o lecţie ? Ce greşală…”, continuă fostul preşedinte.

Traian Băsescu ţine să precizeze că nu va uita niciodată că cel care l-a anunţat că fratele său va fi arestat a fost Coldea, şi nu Kovesi.

Mircea Băsescu rămâne în Penitenciarul Poarta Albă, după ce Tribunalul Constanţa a admis, miercuri, contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a acestuia, decizia fiind definitivă.

Tribunalul Constanţa a judecat, în 1 noiembrie, contestaţia DNA la hotărârea Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, dar a amânat pronunţarea pentru miercuri.

Judecătoarea Antoneta Ardeleanu a decis să admită contestaţia procurorilor DNA, respingând solicitarea de liberare condiţionată, hotărârea fiind definitivă.

În aceste condiţii, Mircea Băsescu rămâne în continuare în Penitenciarul Poarta Albă acolo unde este încarcerat.

Totodată, instanţa a decis că Mircea Băsescu mai poate depune o cerere de liberare condiţionată după data de 1 februarie 2017.

La termenul de marţi, procurorul DNA Nadia Zlate a solicitat instanţei să admită contestaţia DNA şi să respingă eliberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale, că nu au fost prezentate suficiente dovezi de îndreptare şi că scopul pedepsei nu a fost atins. Procurorul DNA a amintit că Mircea Băsescu a fost arestat preventiv cinci luni, alte şapte luni a stat în arest la domiciliu, iar după condamnare şi până în prezent a fost încarcerat patru luni, considerând că cele nouă luni în care a fost în stare de deţinere efectivă nu au fost suficiente pentru a avea timp să dovedească faptul că s-a îndreptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.