Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că învestirea unui Guvern PNL, la prima prezentare în Parlament, este ”la limită” şi afirmă că depinde foarte mult de decizia pe care o va lua Pro România de a susţine sau nu un guvern liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat vineri, într-o emisiune la TVR 1, care sunt şansele Guvernului Orban de a fi învestit, Traian Băsescu susţine că totul depinde de atitudinea Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

El spune că electoratul Pro România care este electoratul PSD, ”nu l-ar ierta niciodată să pună un guvern liberal”.

Băsescu spune că PSD poate intra „”într-un joc de şah” în care să voteze guvernul, moment în care ar lăsa celelalte formaţiuni politice ”neimportante”.

”Îmi dă la limită, cu tendinţă spre nu trece primul Guvern”, concluzionează Traian Băsescu.

Acesta spune că moţiunea de cenzură ”nu a fost cel mai fericit calcul, ci au valorificat o oportunitate”, adăugând că, în opinia sa, cea mai bună opţiune ar fi fost angajarea căderii guvernului după alegerile prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.