Fostul preşedinte Traian Băsescu îi califică pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe premierul ungar Viktor Orban drept "doi rătăciţi prin Europa", spunând că, în timpul summitului UE de la Sibiu, Dragnea "a pus de un miting al PSD la Iaşi", iar Orban "a pus de o vizită în ungurime", "amândoi părând a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doi rătăciţi prin Europa. Dragnea şi Orban. Cu ocazia summitului informal de la Sibiu, doi politicieni au decis să sfideze evenimentul, fiecare în felul său, dar având aceeaşi motivaţie şi anume faptul că europenii îi detestă şi îi consideră nefrecventabili. Liviu Dragnea, dispreţuit de europeni pentru că nu respectă cutuma retragerii din prima linie a politicii când are o condamnare, dar şi pentru laşitatea cu care încearcă modificarea legislaţiei penale pentru a servi intereselor sale personale. În schimb, din dorinţa de a arăta europenilor că este viabil din punct de vedere politic în România, nefericitul a pus de un miting al PSD la Iaşi, unde aduce zeci de mii de oameni, cărându-i cu autobuzele din toată Moldova", afirmă Băsescu într-o postare pe Facebook.

Despre premierul ungar Viktor Orban, afirmă că "face o politică favorabilă Moscovei de slăbire a coeziunii Uniunii Europene şi  din acest motiv nu are acces la summitul PPE (dar va participa la Consiliul European)" şi că "a pus de o vizită în ungurime, pentru a pune la cale utilizarea UDMR în favoarea FIDESZ la alegerile din 26 mai".

"Prin isprăvile lor penibile, şi Liviu Dragnea şi Victor Orban speră să primească mai multă atenţie decât evenimentul informal de la Sibiu. Vor avea un eşec. .
Cu siguranţă, nu cu politicieni agresiv-antieuropeni ca Dragnea şi Orban, amândoi părând a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei, se va construi viitorul Uniunii Europene", conchide fostul preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.