Fostul preşedinte Traian Băsescu a catalogat drept "ridicol" partidul de guvernământ care a renunţat la două posibile guverne şi a spus că este, de asemenea, "ridicol” gestul premierului Ludovic Orban de a se izola la Vila Lac I, unde "e o suprafaţă uriaşă”. Băsescu a mai spus că alegerile locale ar trebui să aibă loc la termen, aşa cum prevede Constituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Traian Băsescu a declarat că premierul ar fi trebuit să se izoleze într-un spaţiu de carantină pregătit de Guvern.
 
"Mi se pare de un ridicol absolut. Dacă a vrut să se izoleze, mergea într-un centru din ăsta de carantină şi stătea acolo cu cei care sunt invitaţi în carantină imediat ce trec frontiera. La Lac I vă pot spune că e o suprafaţă uriaşă, pentru ce le-o trebui atâta suprafaţă ca să gândească, nu ştiu”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.
 
Fostul şef al statului a criticat partidul de guvernământ, spunând că a fost convins joi că România va avea guvern. 
 
"Acum PNL nu mai poate spune că e mai puţin ridicol decât PSD. PSD şi-a dărâmat două guverne, ăştia şi-au numit doi care nu trebuiau să treacă, Orban la al doilea mandat şi Cîţu acum. Însă liberalii parcă vin cu un plus de fantezie în a fi penibili pentru că rămân şi consecvenţi în desemnarea lui Ludovic Orban care s-a consumat în acest interval. Dacă justificarea preşedintelui că a acţionat foarte bine pentru prevenirea acţiunii nefaste a acestui virus şi de asta îl numeşte din nou, îl informez public pe domnul preşedinte că va vedea dezastrul acţiunii lui Orban în zilele următoare. Sincer, am fost convins că ieri aveam guvern. Nu m-am gândit o clipă că un om precum Cîţu, într-un asemenea moment de criză în sănătate, de criză în populaţie, de criză politică, poate să facă un asemenea joc, că vine să depună mandatul în ultima clipă. Este de neconceput. De ce trebuie să fii la fel de caraghios ca Guvernul Dăncilă când în tine s-au pus mult mai multe speranţe?”, a mai declarat fostul preşedinte.
 
Întrebat dacă alegerile locale ar trebui amânate, Traian Băsescu a declarat că nu este posibil să se întâmple acest lucru.
 
"Nu. În primul rând constituţional nu este posibil şi va trebui să se găsească mecanismele ca oamenii să voteze, acasă, în secţii de votare dezinfectate. Deşi să ştiţi că derogarea la Constituţie nu se poate da”, a mai declarat Băsescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.