Liderul PMP Eugen Tomac a precizat că este o zi istorică pentru Republica Moldova, după ce Comisia Europeană a dat undă verde pentru pentru integrare europeană. El a adăugat că Republica Moldova, stat candidat la aderarea la UE trebuie acum „să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanţe, a statului de drept şi a combaterii corupţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova! Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene! Comisia s-a pronunţat astăzi în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina, în înţelegerea că cele două state vor parcurge o serie de paşi concreţi pentru integrarea efectivă. Astfel, procesul de aderare este DESCHIS, iar cele două state candidate trebuie să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanţe, a statului de drept şi a combaterii corupţiei. Recomandarea Comisiei Europene urmează sa fie discutată şi votată de cele 27 de state membre UE în cadrul şedinţei Consiliului European ce va avea loc între 23-24 iunie, la Bruxelles”, a scris Eugen Tomac, vineri pe Facebook.

El a mai spus că „România a fost primul stat care a susţinut cu toată forţa integrarea europeană a R. Moldova”.

„Este firesc. Dincolo de Prut sunt tot români, iar locul lor este alături şi împreună cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene”, a mai explicat liderul PMP.

Comisia Europeană recomandă ca Ucraina, Republica Moldova şi Georgia să fie desemnate state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedinta CE Ursula von der Leyen, relatează AFP.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.