Deputatul PMP Eugen Tomac a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că premierul Mihai Tudose prezintă date despre economia ţării cosmetizând realitatea, precizând că se constată inclusiv din rapoartele din execuţia bugetară prezentată de Ministerul Finanţelor pentru perioada ianuarie-iulie că veniturile realizate au scăzut, în timp ce deficitul a crescut „dramatic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule premier, Liviu Dragnea... ştiu că v-aţi dorit să ajungeţi premier, dar asa este viaţa, nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine are şansa aceasta de a fi premier. Domnule prim-ministru Tudose şi domnule prim-ministru Ciolacu, că la Guvern avem doi premieri - unul la partid şi doi la Guvern. Domnul Ciolacu este pe post de anunţat veşti proaste. Mă aşeptam ca azi să veniţi să ne prezentaţi cu aceeaşi convingere cu care o făceaţi în urmă cu câteva luni când ne spuneaţi cât de dezamăgiţi sunteţi de propriul Guvern atunci când aţi reuşit o performanţă extraordinară arătându-vă cu propriile argumente neputinţa de a conduce ţara şi îmi doream ca azi să veniţi exact aşa cum prezenta domnul Dragnea pe la televizor programul de guvernare şi să spuneţi: obiectiv stabilit, obiectiv îndeplinit”, a afirmat deputatul PMP.

Eugen Tomac a susţinut că în realitate lucrurile „stau aşa cum le simt românii”, şi nu aşa cum sunt „cosmetizate”, pentru că se constată inclusiv din rapoartele din execuţia bugetară prezentată de Ministerul Finanţelor pentru perioada ianuarie-iulie că veniturile realizate au scăzut, în timp ce deficitul a crescut „dramatic”.

„În cadrul bugetului de stat se disting încasări de TVA care au scăzut dramatic de la 23,2 miliarde de lei în 2015 la 15,8 miliarde de lei în 2017. E o comparaţie pe care o poate constata orice cetăţean. La bugetul asigurărilor sociale de stat, situaţia este şi mai complicată, deoarece, deşi valorea punctului de pensie a crescut simţitor, veniturile realizate în 2017 sunt aproape la fel ca cele din 2015. Datele menţionează previzionarea unei execuţii bugetare derapante, deoarece în acest ritm atingerea deficitului de 3% va implica renunţarea în mod obligatoriu la anumite promisiuni din programul dumneavoastră de guvernare”, a spus Tomac.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.