Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că trebuie găsit un consens cât mai rapid între toate partidele care au votat moţiunea de cenzură şi căderea Guvernului Dăncilă pentru a fi învestit un nou Guvern cât mai rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tomac a declarat, miercuri, la Digi 24, că va avea o întâlnire în cursul acestei zile cu premierul desemnat Ludovic Orban în care se va discuta despre modul cum vede acesta viitorul Cabinet şi pe ce voturi se bazează în Parlament pentru a fi învestit cât mai rapid.

Tomac consideră că este nevoie cât mai rapid de un nou guvern şi de aceea este nevoie de consens între toate partidele care au votat căderea Guvernului Dăncilă.

“Am anunţat din prima clipă care sunt obiectivele noastre, pentru care am putea susţine un guvern, dar dincolo de opiniile PMP există o realitate, România nu are un guvern de foarte multe luni, oficial Guvernul Dăncilă a picat săptămâna trecută, dar astăzi avem nevoie de un nou guvern şi cred că dincolo de orice trebuie să privim această realitate şi în acest sens punem accent pe nevoia de a găsi un consens cât mai rapid toate partidele care au
votat căderea guvernului Dăncilă şi să găsim soluţii de învesti un nou guvern cât mai rapid”, a afirmat liderul PMP, care a precizat că principala responsabilitate a unui om politic este să nu lase ţara fără Guvern.

Tomac a mai spus că este nevoie de o reformă reală în administraţie, iar aceasta trebuie să plece de la alegerea primarului în două tururi, proiect iniţiat în Parlament de PMP, şi ar mai dori ca viitorul Guvern să dea o dimensiune reală obiectivului partidului pe care îl conduce şi anume unirea cu Republica Moldova.

Întrebat dacă va susţine viitorul Guvern sau dacă PMP va intra la guvernare, Eugen Tomac a spus că poate răspunde la aceste întrebări după ce va consulta partidul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.