Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a afirmat, marţi, la Parlament, că asistă la ”o lovitură teribilă dată democraţiei” de către PSD şi PNL, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins o iniţiativă legislativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300, aşa cum s-a decis prin referendumul din 2009, considerând că s-a creat în Parlament o majoritate care doar mimează interesul faţă de cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am asistat astăzi în Parlament la o lovitură teribilă dată democraţiei de către partidele surde şi complet străine de interesele românilor. Din 2009 până în prezent, am luptat pentru a pune în aplicare decizia referendumului privind reducerea numărului de parlamentari la 300. PMP a propus o iniţiativă legislativă în Parlament prin care am cerut ca numărul parlamentarilor să fie redus la 300. Constatăm astăzi că atât PSD, cât şi PNL, au votat împotriva acestei iniţiative pe care noi am propus-o. Regretăm că doar două partide au înţeles mesajul pe care l-au transmis cei peste 9,5 milioane de români care au ieşit la referendumul din 2009 şi au votat pentru reducerea numărului de parlamentari", a declarat, la Parlament, liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac.

În opinia sa, este regretabil că ”s-a creat în Parlament o majoritate care doar mimează interesul faţă de cetăţeni", într-o perioadă în care există din ce în ce mai multă tensiune în societate.

"De ce mai organizăm un referendum în condiţiile în care PSD şi PNL au respins, în plenul Camerei Deputaţilor, iniţiativa de a reduce numărul de parlamentari la 300. Avem nevoie de un Parlament eficient, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi e o lovitură dată democraţiei şi o palmă dată poporului român. Este inadmisibil acest lucru, îl condamnăm cu toată fermitate şi vom lupta cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a duce mai departe acest mesaj. Vom reveni asupra acestei iniţiative cât de curând", a arătat Tomac.

Deputaţii au respins marţi propunerea legislativă pentru modificarea alin.(2), (3) şi (5) ale art.5 din Legea nr.208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Propunerea legislativă a fost respinsă de Senat, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.