​Avocatul Poporului Victor Ciorbea nu va avea demnitatea necesară pentru a sesiza CCR asupra OUG privind legile justiţiei, a declarat la RFI preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat că în perioada 17-30 octombrie se află în SUA, într-un concediu programat de acum şase luni, iar petiţiile privind OUG pe legile justiţiei sunt analizate şi apoi va fi luată o decizie.

„Aşa cum nu a făcut până în prezent nici un fel de sesizare la CCR pe chestiuni la fel de importante, nu cred că după ce Dragnea i-a mărit pensia, va avea demnitatea necesară în a-şi exercita atribuţiile ce-i revin în calitate de Avocat al Poporului”,  a declarat Tomac.

În opinia liderului PMP, „această instituţie a fost confiscată politic total". 

"Domnul Ciorbea este decredibilizat din punct de vedere profesional şi a compromis această instituţie şi în alte cazuri, când trebuia să-şi facă datoria. Nu cred că va duce mai departe acest demers, chiar dacă CSM-ul va cere Avocatului Poporului să conteste la CCR această Ordonanţă”, a precizat Tomac.

Parchetul General a cerut, miercuri, Avocatul Poporului să analizeze posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la aspecte de neconstituţionalitate conţinute de articolul VII din OUG 92 referitor la menţinerea în funcţie a procurorilor. Solicitări similare au depus şi PNL şi USR.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.