Preşedintele Executiv al PMP Eugen Tomac afirmă că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu va fi găzduită la Bucureşti, semn că "EMA nu cred în PSD", el declarându-se "aproape sigur" că sediul instituţiei va fi la Bratislava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Financial Times a relatat joi că cele mai mari şanse pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului le au oraşele Milano şi Bratislava, citând mai mulţi oficiali europeni. Votul privind găzduirea EMA este aşteptat în 20 noiembrie.

Într-o postare pe Facebook intitulată "EMA nu crede în PSD" Tomac scrie: "Un eşec de răsunet se prefigurează în curtea PSD peste câteva zile. Abordarea ceauşistă şi campaniile de izolare a României, practicate de PSD în relaţia cu oricine se apropie de noi sau a investit în ţară, a început să îngrijoreze tot mai mult decidenţii europeni".

El notează că "România este ţara din Uniunea Europenă care nu găzduieşte nicio instituţie europeană" şi că exista o şansă legată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), dar "nici aceasta nu va veni la Bucureşti pentru simplul motiv că Sănătatea este patronată în România de o nulitate politică incapabilă să înţeleagă că a pus pe butuci definitiv un domeniu vital al societăţii".

Tomac susţine că actualul ministru al Sănătăţii nu avea cum să convingă Bruxelles-ul că putem găzdui EMA la Bucureşti, pentru că "EMA nu crede în PSD".

"Sunt aproape sigur că EMA va pleca la Bratislava, pentru că PSD a confiscat sintagma “Îndrăzneşte să crezi”!", spune Eugen Tomac în finalul postării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.