Eugen Tomac a precizat că PMP aşteaptă, „cu optimism” rezultatele finale la alegerile legislative şi s-ar bucura ca partidul să fie în continuare în Parlament. El a adăugat că este clar că va trebuie să existe negocieri în vederea unei coaliţii guvernamentale, iar întrebat dacă PMP e dispus să guverneze cu UDMR, liderul formaţiunii a spus: „Politica înseamnă compromis şi există lucruri care pot fi acceptate de către PMP şi există lucruri pe care nu le putem negocia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne-am bucura să se încheie această campanie cu PMP în continuare în Parlament. Aşteptăm rezultatele oficiale. Este foarte important să se confirme toate aceste estimări. După ce vom avea aceste rezultate, trebuie să vedem exact cum arată aritmetica parlamentară în ceea ce priveşte formarea unei viitoare coaliţii pentru că din rezultatele pe care avem până la această oră este limpede că va trebui să se creeze o coaliţie guvernamentală şi abia din acel moment ne putem aşeza şi pune pe masă variante de lucru. Din start respingem orice proiect cu PSD. Suntem conştienţi că traversăm una dintre cele mai dure crize şi ţara are nevoie de stabilitate, deci de o majoritate confortabilă în Parlament, dar asta nu mai depinde doar de PMP. PMP, aşa cum anul trecut a făcut ceea ce trebuie când a pus umărul la demiterea Guvernului Dăncilă şi instalarea Guvernului Orban, va face ceea ce trebuie şi într-o nouă ecuaţie. Dar până atunci, rămânem rezervaţi şi aşteptăm rezultatul final comunicat de BEC.”, a declarat Eugen Tomac luni la Digi 24.

Chestionat dacă PMP nu exclude o guvernare alături de UDMR, liderul partidului a replicat: „Politica înseamnă compromis şi există lucruri care pot fi acceptate de către PMP şi există lucruri pe care nu le putem negocia. Dar până atunci, pentru noi este extrem de important să aşteptăm, cu optimismul necesar, rezultatul final şi după vom discuta şi vom prezenta punctul nostru de vedere cu privire la orice construcţie viitoare”.

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, la Camera Deputaţilor, 29,50 %, urmat de PNL - 24,64%, USR - PLUS - 14,76 %, AUR - 8,29%, UDMR - 7,22%, iar PMP şi Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,7 %, respectiv 4,24 %din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 14.685 de secţii de votare, respectiv 75,10 % din voturi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.