Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a afirmat, marţi, pentru News.ro, decizia PSD şi ALDE de a nu se duce la consultările de la Palatul Cotroceni este nedemocratică şi sfidătoare, apreciind, totodată, că estimările în ceea ce priveşte partidele care vor intra în Parlament sunt foarte clare, astfel încât nu se susţine motivul invocat de social-democraţi pentru a nu participa la consultări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o singură explicaţie: comunismul îl poţi alunga din România, dar practicile comuniste mai greu. Aceste practici pe care le aplică în clipa de faţă PSD sunt practici de intimidare de a arăta că dacă au câştigat alegerile ei pot pune şi condiţiile şi pot impune normele prin care cred că se poate desfăşura un dialog instituţional. Cred că atât timp cât există nişte estimări foarte clare şi că e o chestiune de termene şi de proceduri până când se oficializează totul, preşedintele a procedat corect. Are de nominalizat un premier şi vrea să se consulte cu partidele care au trecut pragul şi care vor deveni partide parlamentare din clipa în care îşi vor depune jurământul, deci nu e nimic forţat, iar practicile pe care le aplică PSD sunt nedemocratice şi sfidătoare”, a declarat Eugen Tomac, pentru News.ro.

Totodată el a afirmat că va face parte din delegaţia care se va duce miercuri la consultările cu şeful statului alături de Traian Băsescu, Valeriu Steriu, Robert Turcescu şi Cristian Diaconescu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament, fiind posibil ca săptămâna viitoare să convoace noul legislativ.

"Pentru a avea o claritate asupra evenimentelor, mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

PSD şi ALDE au anunţat că nu vor participa la consultări întrucât noul Parlament nu a fost constituit oficial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.