Liderul PMP Eugen Tomac califică decizia Ministerului Turismului privind suspendarea participării României la târgurile de turism drep "complet neinspirată" şi prezintă "câteva chestiuni simple, dar atât de necesare", pe care ministerul are obligaţia să le facă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu aş fi reacţionat pe marginea acestui subiect dacă nu aş fi auzit declaraţia ministrului Cadariu, care a anunţat că a suspendat participarea României la toate târgurile de turism din acest an. O decizie complet neinspirată. Nu asta este soluţia", afirmă Tomac.
În opinia sa, ministerul are obligaţia să facă "câteva chestiuni simple, dar atât de necesare".
"În primul rând, publicaţi pe pagina oficială a ministerului, în limba română şi engleză, o prezentare online a tuturor obiectivelor turistice din ţara noastră. Dacă nu sunteţi în stare, atunci existenţa acestui minister nu se justifică doar pentru a împărţi margarete. Doi. Realizaţi reviste şi albume cu cele mai frumoase regiuni din România. Probabil nu cunoaşteţi, dar una dintre zonele în care întâlneşti mai mulţi turişti străini decât români este Delta Dunării, o bijuterie care merită a fi promovată la New York, Tokyo, Londra sau Berlin", propune liderul PMP.
El subliniază că agroturismul este un alt domeniu care are nevoie de promovare.
"Europenii caută asemenea oaze de sănătate. Minunile din Bucovina şi Maramureş şi atâtea altele, toate trebuie prezentate şi promovate inteligent. Nu izolarea şi justificările nepotrivite sunt soluţiile, ci investiţiile continue în promovare, alături de cei care au făcut performanţă în turism. România merită descoperită, noi chiar avem ce oferi. Ne mai trebuie competenţă şi puţin mai multă inspiraţie", conchide Tomac.
Participarea la târgurile internaţionale de turism, cu stand de ţară, va fi regândită şi asumată de Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT), iar acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de către două consilii, anunţă Ministerul Antreprenoriatului şi turismului. Participările României la târgurile internaţionale de turism vor fi suspendate. De asemenea, au fost declanşate anchete disciplinare în cadrul Direcţiei Generale Turism şi a fost suspendată participarea la târgurile internaţionale a persoanelor desemnate de către minister care au făcut parte din delegaţia aferentă acţiunii de promovare din New York. Toate deciziile au fost luate ca urmare a scandalului izbucnit după apariţia unei fotografii cu standul României la Târgul de Turism de la New York, la care mai multe imagini printate pe coli A4 erau prinse cu cleme pe o draperie neagră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.