Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a scris vineri, pe Facebook, că acţiunea ANAF la Rise Project dovedeşte că România se îndreaptă spre o "democraţie originală, de tip Erdogan", iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se comportă ca un lider totalitar, încercând să bage pumnul în gură presei de opoziţie prin utilizarea instituţiilor statului care îi sunt „umil subordonate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cazul asaltului inspecţiei antifraudă la Rise Project dovedeşte, fără drept de tăgadă, că România se îndreaptă spre o democraţie originală, de tip Erdogan. Liviu Dragnea se comportă ca un lider totalitar şi încearcă să intimideze presa de opoziţie, aşa firavă cum e ea, să îi bage pumnul în gură, folosind în acest scop instituţiile statului care îi sunt umil subordonate”, a precizat deputatul PMP.

Tomac a susţinut că şeful ANAF, Bogdan Stan, este „chiar penibil” când afirmă că acţiunea care a avut loc în redacţia Rise Project a fost făcută în urma unei sesizări.

„Liderul PSD este de-a dreptul caraghios când încearcă să se dezvinovăţească şi afirmă că nu are nimic de-a face cu prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. Şeful Fiscului este chiar penibil când spune că inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost facută în urma unei analize de risc realizate de catre DGAF, după o sesizare, şi că instituţia desfăşoara sute de controale, “fără legatură cu conţinutul editorial al unor publicaţii"”, a subliniat Eugen Tomac.

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, joi, în control în redacţia Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat” explicaţii publice cu privire la această acţiune. Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) susţine că "presupusul document secret” publicat de Rise Project nu îi aparţine şi "respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.