Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, la România TV, că nu se consideră în război cu nimeni, a amintit că, atunci când a fost numit în funcţie, a primit garanţiile de conservare a statutului de independenţă şi a subliniat că îşi va exercita atribuţiile până când în Monitorul Oficial apare numele unui nou ministru al Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu nu mă consider în război cu nimeni, eu îmi fac datoria de ministru al Justiţiei. Îmi îndeplinesc obligaţiile câtă vreme mă aflu pe scaunul de ministru. În momentul în care în Monitorul Oficial apare numele înlocuitorului, îl voi aştepta la minister, îi voi preda şi îi voi ura succes. Dacă uneori apar abordări diferite, viziuni diferite asupra unei soluţii legislative sau alta trebuie văzut perspectiva din care problematica e abordată”, a declarat Toader.
 
„Nu mă consider în război cu nimeni”, a mai spus ministrul, care a amintit că, la numire, a primit „garanţiile de conservare a statutului de independenţă, de neafiliat politic”.
 
Tudorel Toader a precizat că a apreciat ce a spus „preşedintele partidului majoritar”, faptul că legile îşi vor urma calea normală în Parlament.
 
Întrebat dacă se gândeşte să demisioneze sau dacă va sta în funcţie până când eventual va fi demis, Toader a replicat: „Îmi voi îndeplini atribuţiunile până în momentul în care Monitorul Oficial apare alt nume şi prenume de ministru al Justiţiei. Până atunci îmi îndeplinesc atribuţiunile”.
 
El a explicat că există şi obligaţia de a asigura interimatul până când un nou ministru este numit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.