Comisia de Organizare a Congresului PNL din 25 septembrie a anunţat că perioada pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii s-a încheiat miercuri, fiind acceptate candidaturile lui Ludovic Orban şi premierului Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru preşedinţia PNL, proiectele de moţiuni (proiectele de program de acţiune politică ale PNL pe următorii ani) şi listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse şi acceptate pentru dezbateri în CDJ (Comitetul Director Judeţean - n.r.) ale PNL două candidaturi ale domnnilor Ludovic Orban şi Florin Cîţu. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 4 din Statutul PNL, 17 septembrie 2021 este termenul limită până la care CDJ ale PNL întrunite statutar se pronunţă, prin vot secret, pentru susţinerea unui proiect de moţiune sau a ambelor proiecte de moţiuni. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ ale PNL nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moţiune. În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moţiune acceptat se dezbate în Congres dacă întruneşte susţinerea a cel puţin 10 CDJ”, explică preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului Theodor Stolojan, într-un comunicat de presă remis, joi News.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.