Senatorul PSD Eugen Teodorovici a afirmat că Ludovic Orban nu cunoaşte Constituţia care spune că Parlamentul este unica autoritate legiutoare a ţării. El îi sugerează premierului să se ducă la ANI sau DNA şi să facă plângere tuturor aleşilor care vor vota pentru stabilirea alegerilor prin lege. Reacţia vine în contextul în care şeful Executivului a spus că decizia Parlamentului de a stabili data alegerilor parlamentare reprezintă un conflict de interese. El a precizat că specialiştii analizează temeiuri de atacare la Curtea Constituţională a proiectului respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Orban înţelege Constituţia, cum înţelege să guverneze: puţin, spre deloc‼️ Ludovic Orban, în prezent preşedintele PNL şi premier prin voinţa lui Klaus Iohannis şi a blatiştior din PSD, a găsit conflict de interese în faptul că Parlamentul va decide data alegerilor, sub argumentul că parlamentarii au interesul să-şi prelungească cât mai mult mandatul”, a scris Eugen Teodorovoci marţi pe Facebook.
 
Social-democratul precizează aspectele pe care le uită premierul. 
 
„Ce uită Ludovic Orban:
 
- că a fost şi el parlamentar, e drept, puţin timp şi a trecut ca gâsca prin apă prin Parlament, dar atunci nu vedea conflicte de interese la tot pasul;
 
- că 11 din cei 16 miniştri ai săi sunt şi ei parlamentari. Iar dacă e să vorbim de conflict de interese, păi abia ăsta ar fi conflictul, că şi ei ca miniştri ar putea decide data alegerilor pentru parlamentare tot în interesul lor de parlamentari;
 
- dar, cel mai important, uită că, potrivit Constituţiei, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării şi că vânturatul de acuzaţii de conflict de interese ţine doar la talibanii liberali, nicicum la cineva cu o minimă #educaţie politică sau o minimă gândire logică”, arată postarea.
 
Prin urmare, fostul ministru de Finanţe îi face o propunere prim-ministrului. 
 
„Ludovic, uite ce-ţi propun: mergi tu la ANI sau DNA să faci plângere tuturor parlamentarilor care vor vota pentru stabilirea datei alegerilor prin lege, aşa cum este legal şi normal şi apoi, după ce lăsăm procurorii şi inspectorii de integritate să-şi revină din râs, mergem noi şi-i rugăm să vadă cum de ai putut să trăieşti atâta amar de vreme şomer, să fumezi ţigările alea scumpe şi să joci sume impresionante la poker ... că poate o fi ceva acolo ...”, a conchis Teodorovici.
 
Premierul Ludovic Orban crede că decizia Parlamentului de a stabili data alegerilor parlamentare reprezintă un conflict de interese, deoarece cei care au aprobat acel proiect de lege s-ar afla într-un conflict de interese şi că ar avea interesul să îşi prelungească cât mai mult mandatul. El a precizat că specialiştii analizează temeiuri de atacare la Curtea Constituţională a proiectului.
 
„Nu îmi aduc aminte ca în 30 de ani Parlamentul să stabilească data alegerilor. Parlamentarii sunt cei care sunt parlamentari în funcţie.Interesul lor e să rămână cât mai mult în funcţie. Cum să laşi parlamentarii care au interes să îşi prelungească mandatul cât mai mult să stabilească data alegerilor?”, a declarat Orban, marţi, într-o conferinţă de presă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.