Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat că trebuie organizat imediat Congresul partidului şi nu online. Fostul ministru de Finanţe a adăugat că ar fi bine ca toţi delegaţii să participe la eveniment, nu doar 200 de persoane. El a mai spus că sistemul candidaturii pe moţiune nu este prevăzut în statut, iar acest lucru ar trebui aplicat de îndată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Redăm mai jos postarea integrală a lui Eugen Teodorovici făcută, luni, pe Facebook:
 
#CONGRES PSD - scurt pe doi. Ce trebuie să decidă URGENT CEx-ul PSD:Data Congresului. Forma de organizare. Sistemul de candidatură
 
Cum văd eu lucrurile:
 
- Congres organizat #imediat Avem deja un interimat nelegitim şi mult prea îndelungat (aproape 9 luni). Din păcate, mulţi dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid!
 
- NU online. Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate judeţele, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi protecţie impuse de situaţia medicală din România!
 
- NU 200 de delegaţi. TOŢI delegaţii prevăzuţi de Statutul PSD să aibă dreptul să participe la dezbateri şi să-şi exprime în mod liber şi secret votul!
 
- Sistemul de candidaturi prin Moţiuni nu este prevăzut de Statut. Trebuie aprobat acest sistem şi apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi şansele tuturor celor ce pot şi vor să acceadă la orice funcţie de conducere în PSD!
 
- Stabilirea unui profil de candidat. Trebuie stabilite criterii de pregătire, experienţă, competenţă, integritate şi, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcţie din conducerea PSD!
 
- Şi, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin VOT de o MAJORITATE, NU impuse de cineva sau de câţiva! Altfel ... PSD se scufundă”.
 
Marcel Ciolacu a afirmat, duminică la Antena 3, că îşi doresşte să îi aibă alături la conducerea partidului pe Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Dragoş Benea, Robert Negoiţă.
 
„Sunt multe persoane foarte bine pregătite din toate domeniile” a adăugat Ciolacu. 
 
Acesta a afirmat că şi-l doreşte şi pe Vasile Dâncu în „echipa PSD”.
 
Şefia PSD este deţinută interimar de către Marcel Ciolacu, după demisia Vioricăi Dăncilă, candidatul partidului la prezidenţiale, care a venit la scurt timp după ce social-democraţii au pierdut alegerile, din luna noiembrie a anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.