Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, spune că nu are nicio problemă în a intra în cursa electorală pentru preşedinţia României, indiferent de contracandidaţii săi şi indiferent cu ce şansă va pleca în acea competiţie. El a menţionat că PSD trebuie să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale, fiind un partid mare care nu a dat de 15 ani preşedintele României. Despre reformarea partidului, Teodorovici spune că nu se poate face doar cu feţe noi, ci şi cu principii noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teodorovici a declarat, marţi seară, la Antena 3, că orice politician trebuie să îşi dorească să ajungă în funcţii cât mai înalte pentru a face bine din acele poziţii. 

“Vizavi de dorinţa mea de a candida, am spus mereu că odată şi odată voi candida şi asta trebuie să fie obligaţia fiecărui om politic, să dorească să crească ca şi funcţie, ca şi poziţie politică, dacă e sigur pe el şi convins că poate să facă bine din acele funcţii cât mai înalte. Dacă nu, nu are ce să caute în politică. Presupun că intrarea în politică este tocmai din dorinţa de a face bine în jurul tău, nu cred şi nu vreau să cred că este alt motiv în spate cu toate că viaţa de zi cu zi mă contrazice în mod clar. Nu am o problemă să intru într-o astfel de competiţie, nu am o problemă sa mă lupt cu oricare dintre contracandidaţi indiferent cu ce şansă aş pleca eu, a doua, a treia, a patra, a cincea nu contează. Obligaţia mea, dacă mă consider un lider, să îmi asum, să fiu convins că voi câştiga ca să pot convinge rândul meu pe cei pe care vreau să îi iau de partea noastră să voteze pentru PSD”, a afirmat Teodorovici.

El crede că PSD trebuie să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

“Este clar că va fi un candidat din PSD sau din ALDE. Ar fi foarte bine să fie o coaliţie în spatele acestui prezidenţiabil dintre PSD, ALDE şi desigur Pro România, dacă doreşte să fie parte la această campanie. PSD-ul trebuie să aibă candidat propriu. Este un partid mare, este un partid de la care lumea aşteaptă foarte mult şi un partid care nu a dat de 15 ani preşedintele României şi cred că după 15 ani de preşedinte din zona de dreapta şi lumea poate să vadă foarte clar astăzi care este situaţia după această perioadă, merită pe deplin ca PSD să aibă un preşedinte”, a explicat preşedintele executiv al social-democraţilor.

Teodorovici a mai afirmat că PSD trebuie să înţeleagă votul din 26 mai, spunând că schimbarea se face nu doar cu feţe noi, ci şi cu principii noi.

“Poate acest moment de 26 mai a fost pentru noi, şi am spus-o imediat după acest moment, un moment foarte important pentru noi ca şi partid şi poate şi pentru noi ca şi ţară. Dacă PSD înţelege foarte clar votul cetăţenilor, dacă vrea cu adevărat să se schimbe, să se reformeze, dacă vrea cu adevărat să înţeleagă că schimbarea nu se face doar cu feţe noi, dar şi cu principii noi. Feţe noi, cu principii vechi nu ţine şi oamenii vor înţelege acest lucru. Şi atunci mi-am arătat disponibilitatea de a intra într-o astfel de competiţie, nu că vreau eu să fiu prezidenţiabil, eu am spus ca cel mai bun într-o astfel de competiţie internă să câştige şi toţi cei din partid şi din coaliţie să susţină acelaşi candidat. Este foarte simplu. Eu nu am această chestiune. Cel mai bun să meargă şi să reprezintă partidul şi coaliţia într-o astfel de competiţie foarte importantă pentru întreaga ţară, indiferent cine va fi”, a mai afirmat Teodorovici.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.