Senatorul PSD Eugen Teodorovici susţine că instanţa i-a respins doar solicitarea de amânare a Congresului PSD de sâmbătă, dar trebuie să mai judece şi asupra acţiunii civile pe care a depus-o. ”Dacă acţiunea civilă va avea câştig de cauză, deciziile Congresului de mâine şi toate celelalte decizii luate de conducerea actuală după preluarea ilegală a partidului, începând cu 29 noiembrie 2019, vor fi invalidate”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Teodorovici a explicat, pe Facebook, că în 20 august a depus la Tribunalul Bucureşti două solicitări: ”1. Cererea de ordonanţă preşedinţială pentru amânarea Congresului din 22 august, până la judecarea acţiunii civile - tocmai pentru a preîntâmpina o altă ilegalitate. 2. Acţiunea civilă împotriva conducerii ilegale a PSD, prin care am solicitat inclusiv amânarea Congresului PSD din 22 august”.

El a precizat că vineri a fost respinsă doar cererea sa adresată Tribunalului Bucureşti cu privire la primul aspect: amânarea Congresului, pe motiv de inadmisibilitate.

”Aceasta este decizia Tribunalului Bucureşti de azi, o decizie cel putin stranie, chiar “exotică” as putea spune. Şi nu o spun doar eu, o spun cei cu experienţă juridică. Cererea de emitere a Ordonanţei preşedinţiale a fost considerată inadmisibilă, adică instanţa a considerat că nu poate să judece această solicitare‼️ Instanţa a invocat inadmisibilitatea cauzei chiar dacă aceasta nu a fost invocată de avocaţii care l-au reprezentat pe preşedintele ilegal al PSD şi nici nu a fost discutată în timpul înfăţişării‼️ Au evitat astfel să se pronunţe şi să facă lumină în această situaţie, este adevarat una sensibila şi, implicit, să creeze astfel un precedent. Înţeleg teama/reţinerea instantei de a-şi asuma o soluţie clară prin care să facă dreptate. A fost aleasă soluţia comodă, nedorind să se creeze, cum spuneam, precedente într-o dispută politică dar fără de care reformarea clasei politice este aproape imposibilă”, a adăugat Teodorovici.

El a menţionat că respectă decizia instanţei.

”Dacă acţiunea civilă va avea câştig de cauză, deciziile Congresului de mâine şi toate celelalte decizii luate de conducerea actuală după preluarea ilegală a partidului, începând cu 29 noiembrie 2019, vor fi invalidate”, a susţinut Eugen Teodorovici.

El a adăugat că ”timpul nu este în favoarea conducerii ilegale a PSD, căci chiar dacă aceasta mizează pe câştigarea legitimităţii în urma unui Congres organizat în condiţii de ilegalitate, în final hotărârea judecătorească va dispune!”.

Teodorovici le-a transmis şi un mesaj membrilor, delegaţilor şi liderilor locali ai PSD: ”Mâine va fi o zi în care veţi putea pune capăt unui şir lung de abuzuri şi ilegalităţi comise de această conducere ILEGALĂ a PSD. Eu merg mai departe, cu Dumnezeu înainte, pentru toţi cei care îmi trimiteţi mesaje de susţinere, şi cu certitudinea faptului că dreptatea va triumfa, ca întotdeauna, dar refuz să girez încă o ilegalitate comisă în numele PSD‼️ Voi? Îmi doresc ca membrii PSD să înţeleagă acum, mai mult decât oricând, că numai un PSD puternic va reuşi să schimbe clasa politică din România! Şi că ticăloşii ajunşi acum la vârful conducerii corup puterea”.

Tribunalul Bucureşti a respins vineri solicitarea lui Eugen Teodorovici de a fi amânat Congresul PSD de sâmbătă, până când se rezolvă litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formaţiunii. Senatorul social-democrat poate face apel în termen de cinci zile de la pronunţarea instanţei.

Congresul PSD va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu candidează pentru şefia partidului. În 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democraţii vor vota, secret, pe buletine de vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.