Preşedintele Asociaţiei ”21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieş, s-a declarat categoric împotriva ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale şi a spus în cadrul dezbaterii de la Ministerul Justiţiei că cele două OUG reprezintă o grabă direct interesată pentru cei care au probleme cu legea din PSD şi din întreaga clasă politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o grabă mare, o grabă direct interesată exprimată prin vocea ministrului Justiţiei de către cei care au probleme cu legea din partidul dumneavoastră şi din alte partide, din toată clasa politică”, a declarat Teodor Mărieş.

Întrebat de către ministrul Justiţiei, Florin Iordache, dacă ar fi de acord ca măsurile propuse în ordonanţele de urgenţă să fie adoptate prin lege, Mărieş a replicat să îi lase pe cei condamnaţi să îşi ispăşească pedepsele.

”Domnule ministru, lăsaţi-i să-şi facă pedepsele şi mă refer aici la cei ai dumneavoastră din politică, din servicii şi din alte structuri ale statului care au delapidat, au furat, au distrus încă din decembrie 1989. Doar atât”, a mai spus Mărieş.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie i-a atras atenţia ministrului Iordache asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla după eliberarea din închisori a unor condamnaţi periculoşi.

”Ar fi foarte indicat să nu ajungeţi să aveţi acest tip de audienţă peste două luni dacă veţi considera să daţi această ordonanţă (privind graţierea – n. r.), nu m-aş mira să o puteţi da, atunci să vină oameni care să vă exprime punctele lor de vedere ce-au păţit în aceste două luni după eliberarea unor deţinuţi periculoşi din puşcării”, a conchis Mărieş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.