Mai mulţi lideri ai PNL pregătesc schimbarea preşedintelui Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de relaţia acestuia cu cei de la PSD, care tensionează atmosfera în coaliţie, dar şi de faptul că liderul liberal nu comunică cu liderii judeţeni şi cu primarii partidului, au declarat surse liberale pentru News.ro. Lui Florin Cîţu ar urma să i se ceară demisia de la şefia PNL, în caz contrar, spun sursele citate, existând o majoritate care să convoace de urgenţă forul de conducere, care să declanşeze un congres extraordinar, la începutul lunii aprilie, principala opţiune fiind alegerea lui Nicolae Ciucă la şefia formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Surse apropiate actualei conduceri a partidului susţin că numărul liderilor judeţeni care vor plecarea lui Cîţu este mult mai mic.
Sursele citate afirmă că secretarul general al partidului Dan Vîlceanu ar fi discutat cu mai mulţi preşedinţi de filiale şi mai mult de 20 dintre acesştia declară că nu ar fi semnat documentul prin care este solicitată demisia lui Cîţu.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - 40 de lideri judeţeni, care nu îl mai vor pe Cîţu la şefia partidului, strâng deja semnături, cerându-i demisia. Schimbarea ar urma să se facă rapid, prin convocarea forului statutar, duminică. Se pregăteşte, de asemenea, un congres extraordinar, la începutul lunii aprilie, pentru ca Nicolae Ciucă să devină preşedinte al PNL, susţin sursele citate.
 
Liberalii din teritoriu sunt nemulţumiţi nu doar pentru modul în care conduce Cîţu partidul, fără a comunica cu primarii şi liderii judeţeni, dar şi pentru că acesta face o opoziţie pe faţă în interiorul coaliţiei, tensionând relaţiile cu PSD.
 
O nemulţumire în plus a venit după ce Cîţu a anunţat o evaluare a miniştrilor în partid, în perspectiva unei remanieri, încercând să preia atribuţiile premierului Nicolae Ciucă. Premierul l-a confruntat, atunci, pe liderul PNL, în şedinţa conducerii partidului, spunându-i că dacă vrea război, se pricepe la acest lucru. Şi secretarul general Dan Vîlceanu este contestat în partid, el fiind un apropiat al lui Florin Cîţu. 
 
Miercuri, pe grupurile interne ale partidului a apărut următorul mesaj în care era contestată actuala conducere a PNL şi oamenii apropiaţi lui Florin Cîţu: ”Buna ziua dragi colegi! Tragem ,pe această cale, un semnal de alarmă asupra unor aspecte îngrijorătoare pentru viitorul PNL! Astăzi conducerea partidului este acaparata de o grupare de veleitari politici,ce nu au in comun nimic din valorile şi principiile care ne ţin pe toţi sub umbrela PNL!
-Dan Vâlceanu(fost PSD)
-Ghe Pecingina(fost PPDD,PSD,ALDE)
-Ciprian Pandea(fost PSD)
-Gabriel Avramescu(fost PSD)
-Toma Petcu(fostPSD,ALDE)
-Eugen Parvulescu(judecat de ICCJ pentru fapte de coruptie)
-Liviu Voiculescu (judecat de ICCJ pentru fapte de coruptie)
Această grupare, care nu are nimic în comun cu ceea ce uneşte marea masă de membri liberali,a confiscat puterea de decizie în PNL,datorita lipsei de autoritate şi recunoaştere politica a actualului preşedinte!”

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a declarat miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că nu ştie când va fi congresul PNL însă, ”în special primarii PNL sunt îngrijoraţi, şi, dacă este cazul, indiferent când, vom avea o discuţie în interiorul partidului, tocmai pentru a avea o perspectivă pe termen mediu şi lung şi o linişte în partid”. 

”În contextul în care vom avea congres, poate fi o variantă de preşedinte”, a mai spus Sighiartău despre Nicolae Ciucă, el afirmând că premierul a crescut considerabil în sondaje, ”în primul rând pentru că lumea aştepta un altfel de politician care lasă deoparte demagogia şi face politică de stat şi a demonstrat acest lucru”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.