Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat marţi că va lansa o iniţiativă care se va numi ”România dialogului” pentru a discuta despre ”adevăratul stat de drept” şi ”adevărata Justiţie” cu toate instituţiile şi organizaţiile interesate, dar a precizat că nu va invita şi reprezentanţi ai protestatarilor, spunând că nu se poate iniţia un dialog cu cei din stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi lansa o iniţiativă care se va numi «România dialogului» (...) Toate partidele vor trebui să fie reprezentate până la urmă când discutăm acest subiect foarte delicat referitor la legile Justiţiei. Planific să invit CSM, vreau să invităm reprezentanţii mediului academic care lucrează în domeniul dreptului, organizaţiile non-guvernamentale (...) Având în vedere că în aceste zile discuţia publică a fost animată şi axată în special pe subiecte legate de domeniul Justiţiei, voi începe la acest dialog să discutăm aceste probleme”, a anunţat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a spus că dezbaterea ar trebui să dea un anumit sens problemelor cu care se confruntă în prezent societatea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Îmi propun ca, din dezbaterile care vor avea loc, propunerile care vor veni trebuie să aibă menirea să consolideze Justiţia şi statul de drept, dar adevărata Justiţie şi adevăratul stat de drept. Nu aşa cum se întâmplă astăzi”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă la dezbateri vor fi chemaţi şi reprezentanţi ai protestatarilor, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu se poate iniţia un dialog cu cei din stradă.

”Este foarte greu, cu toată consideraţia pentru cei care sunt în stradă... Spuneţi-mi şi mie care, cum s-ar putea iniţia un dialog cu ei? Că nu există o formă organizată. Ce facem? Facem un sondaj să luăm din Piaţă (Victoriei - n.r.) câţiva reprezentanţi? S-ar putea ca cei care sunt acolo să aibă interes pe alte subiecte, fiecare poate are nemulţumirea lui - unii pe bănuiala că această ordonanţă viza salvarea unora - s-a retras ordonanţa, se vede că nu viza pe nimeni, nu era cu dedicaţie. Unii vor să continue să demonstreze”, a adăugat preşedintele Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.