Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi că va propune coaliţiei de guvernare renunţarea totală la venitul minim garantat care, în opinia sa, este o invitaţie la nemuncă, declarându-se încrezător că PSD va analiza această idee ”cu toată obiectivitatea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

'Trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat care este o invitaţie la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de faţă este criză de forţă de muncă, sunt societăţi comerciale, întreprinzători care merg să aducă forţă de muncă din ţările vecine. Nu putem (...) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că şi din punct de vedere, dacă vreţi, al demnităţii individuale a fiecăruia, e preferabil să câştigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primeşti un ajutor de la stat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul şedinţei Biroului Politic Executiv al ALDE.

El s-a declarat încrezător că va găsi deschidere la PSD pentru această propunere.

"A ţinut în trecut şi eu cred că în actualele condiţii este o propunere pe care noi o avansăm şi sunt convins că şi colegii de la PSD vor analiza cu toată obiectivitatea. În economie avem nevoie de forţă de muncă", a mai spus Tăriceanu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.