Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marţi, că este la curent cu proiectul de creştere a accizei la carburanţi, explicând că s-a ajuns la această soluţie deoarece producătorii nu au ieftinit preţul la pompă, deşi preţul barilului este în scădere, iar măsura nu îi va afecta pe consumatori, pentru care impactul va fi "nesemnificativ".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt la curent cu această propuenre de majorare a a unor accize. Accizele au fost reduse, euroacciza a fost eliminată, din păcate ceea ce ne aşteptam să se întâmple, şi anume o reducere a preţului carburantului la pompă, nu s-a întâmplat. Ştiu că au avut loc discuţii la nivelul Guvernului cu operatorii economici, din domeniul petrolier, şi propunerea care se are în vedere (...) este de a introduce o mică majoare a accizei", a explicat Tăriceanu.

El a afirmat că măsura va avea un impact "nesemnificativ" asupra preţului resimţit de consumator. "Pentru consumator nu va fi o povară, având în vedere că în acest moment preţul barilului şi al carburanţilor este redus. Discuţia pe care am înţeles că Ministerul Finanţelor a purtat-o cu operatorii economici este ca această creştere să fie practic absorbită în preţul actual", a mai spus şeful ALDE.

"Această majoare a accizei se va resimţi într-o măsură nesemnificativă în preţul final al carburantului, la pompă. În România avem cele mai mici taxe pe carburanţi. Din informarea de la Ministerul Finanţelor, în România nivelul taxelor şi accizelor este cel mai redus din Europa", a adăugat Tăriceanu.

Ministerul Finanţelor a redactat un proiect de ordonanţă de Guvern prin care urmează să fie modificat Codul Fiscal, principalele noutăţi fiind majorarea semnificativă a accizelor la carburanţi de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că şoferii vor plăti mai mult pentru benzină şi motorină, în timp ce patronii sau acţionarii companiilor nu mai plătesc deloc impozit pe dividende din 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.