Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, după consultările cu reprezentanţii PNL, că au mers cu un document în 12 puncte, cu principalele "elemente de preocupare" ale formaţiunii, "condiţiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern". "Am menţionat şi alte lucruri, care sunt fie de natură politică, fie economică. Am cerut explicit PNL să formeze un guvern monocolor, aceasta fiind într-adevăr o condiţie foarte serioasă în baza căreia vom putea da sau nu votul nostru", a spus Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am venit, aşa cum am menţionat şi zilele trecute, pregătiţi cu un document în 12 puncte care sintetizează principalele puncte de preocupare,  principalele elemente de preocupare pe care le avem. Ca să nu fiu foarte brutal, dar nu găsesc o altă formulă, ele reprezintă condiţiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară.

El a spus că printre aceste condiţii se află menţinerea cotei unice de impozitare, reţinerea de a da ordonanţe în domeniul justiţiei, continuarea proiecteor majore de infrastructură care sunt în derulare, dar şi listarea la bursă a Hidroelectrica.

"Am menţionat şi alte lucruri, care sunt fie de natură politică, fie economică. Am cerut explicit PNL să formeze un guvern monocolor, aceasta fiind într-adevăr o condiţie foarte serioasă în baza căreia vom putea da sau nu votul nostru. (...) Deci iată câteva din elementele pe care le-am pus astăzi pe masă, le-am lăsat celor de la PNL să le studieze şi cel mai probabil vom avea o discutţie la începutul săptămânii viitoare pentru a trage concluzia definitiv. Până atunci, nu vă pot spune că am hotărât astăzi ceva, aşa cum e şi normal, au luat cunoştinţă de aceste solicitări, de aceste condiţionalităţi, trebuie să le analizeze şi săptămâna viitoare vom putea să hotărâm, după întâlnirea pe care o vom avea, ce facem", a spus Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.