Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că va avea loc "o anumită recalibrare" a relaţiei cu PSD, "pentru ca viitorul coaliţiei să fie asigurat". "Sigur că am consultat-o şi pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, şi ei au acelaşi punct de vedere, aşa încât vă pot spune foarte clar: vom continua guvernarea", a afirmat Tăriceanu, menţionând şi că îi va propune lui Dăncilă "să analizeze dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau chiar de o restructurare, nu mă refer numai la persoane, ci mă refer la structura Guvernului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rezultatul este evident nemulţumitor, nu este rezultatul pe care îl aşteptam, analiza completă a cauzelor care au dus la acest rezultat defavorabil este în curs de desfăşurare şi cel mai probabil săptămâna viitoare voi convoca o nouă şedinţă în care va trebui să prezentăm analiza pe fiecare organizaţie şi pe vectorii de imagine ai partidului pentru că cu toţii avem o responsabilitate comună", a spus, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic al ALDE.

El a anunţat că s-a decis să aibă loc o "recalibrare" a relaţiei cu PSD.

"Ce am hotărât astăzi cu colegii în urma discuţiilor care au avut loc este o anumită recalibrare a relaţiei cu PSD pentru ca viitorul coaliţiei să fie asigurat. De ce? Pentru că toţi colegii au plecat de la premisa că este nevoie de continuitate şi stabilitate politică şi am solicitat şi un vot în privinţa continuării colaborării în cadrul coaliţiei şi la Guvern cu PSD-ul şi votul a fost covârşitor în favoarea acestei soluţii, s-au înregistrat numai două abţineri. Nu credem că există o alternativă rezonabilă la actuala coaliţiei, din câte am văzut unul din partidele de opoziţie chiar a declarat că nu vrea să participe la guvernare, adică nu au această capacitate de a-şi asuma responsabilitatea grea a unei guvernări şi ca atare în aceste condiţii am decis să continuăm, să fim parte a actualei coaliţii de guvernare. Sigur că am consultat-o şi pe doamna prim-nistru Viorica Dăncilă, şi ei au acelaşi punct de vedere, aşa încât vă pot spune foarte clar: vom continua guvernarea", a afirmat Tăriceanu.

El a spus că s-a analizat introducerea în discuţie a unor măsuri pe care ei le propun, în aşa fel încât să se ţină cont de lucrurile de interes pentru cetăţeni, priorităţi fiind infrastructura, educaţia, sănătatea, fondurile europene şi transparenţa la guvernare.

"Mai mult de atât, am să-i propun doamnei prim-ministru să analizeze dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau chiar de o restructurare, nu mă refer numai la persoane, ci mă refer la structura Guvernului. (...) O să introducem câteva reguli în ceea ce priveşte funcţionarea coaliţiei de guvernare, a anunţat şi doamna Dăncilă dacă nu mă înşel, vom avea regulat şedinţe formale ale coaliţiei în care vom lua deciziile importante pentru că altfel, nu vreau să intru în detalii, dar ceea ce s-a întâmplat o bună bucată de vreme, ALDE a avut o atitudine foarte corectă, onestă, solidară, în coaliţia de guvernare, au fost însă situaţii în care am fost puşi în faa unor decizii deja luate şi din dorinţa de solidaritate a trebuit public să fim chiar în situaţia să promovăm acele măsuri în condiţiile în care probabil sesizam că sunt anumite puncte nevralgice", a susţinut Tăriceanu.

El a spus că s-a discutat şi despre situaţia votului din diaspora.

"Nu a existat, vă spun foarte clar, niciun fel de rea-voinţă din partea Guvernului, dovada este faptul că numărul de secţii de votare s-a dublat. Dar aglomeraţiile care s-au făcut la unele secţii de votare s-au datorat şi faptului că în loc de un singur vot a fost vorba de trei voturi, adică votul la europarlamentare şi la referendum. Nu sunt de părere că trebuie acuma să dăm mai multe explicaţii. (...) Propunerea noastră este să se facă vot anticipat prelungit, adică secţiile de votare să fie înfiinţate şi deschise cu cel puţin o săptămână înaintea votului şi va exista o săptămână de secţie de vot deschisă la dispoziţia cetăţenilor astfel încât şi cei care locuiesc în zone mai îndepărtate şi vină şi să poată să-şi exercite dreptul la vot", a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.