Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris marţi, pe Facebook, că sprijină demersul Asociaţiei Magistraţilor din România care solicită declasificarea hotărârilor CSAT prin care s-au semnat protocoale între servicii de informaţii şi Parchet şi susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi „instituţiile de forţă pe care le protejează” au datoria să dea un răspuns „fără echivoc”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sprijin demersul Asociaţiei Magistraţilor din România iniţiat împreună cu Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. În plus, consider că preşedintele le datorează românilor răspunsuri la întrebări referitoare la modul în care a funcţionat justiţia în România ultimilor ani. Preşedintele Iohannis şi instituţiile de forţă, pe care le protejează pas cu pas, au datoria să dea un răspuns fără echivoc”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Magistraţii cer declasificarea hotărârilor CSAT prin care s-au semnat protocoale între servicii de informaţii şi Parchet

Asociaţia Magistraţilor din România şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România au trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cer să facă, în calitate de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, demersuri pentru declasificarea hotărârilor CSAT prin care s-au semnat protocoale între serviciile de informaţii şi Parchet, formându-se “echipe mixte, cu reprezentanţi ai organelor de urmărire penală, în scopul contracarării riscurilor derivate din derularea unor activităţi cu caracter infracţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.