Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seara, la România TV, că rezultatul alegerilor europarlamentare constituie un barometru pentru scena politică internă, dar că legitimitatea actualului Parlament şi Guvern este dată de alegerile legislative interne, care vor avea loc anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a declarat că rezultatul alegerilor europarlamentare constituie un barometru, un indicator, dar legitimitatea actualului Parlament şi Guvern e dată numai şi numai de alegerile interne pentru Parlamentul României, care vor fi anul viitor.

„Nu ştiu cum ar putea apărea o turbulenţă atât de mare care să răstoarne actuala majoritate. Cel puţin noi ca parteneri de coaliţie nu am dat de bănuit că am face astfel de jocuri. Am primit sfaturi de tot felul pe care le-am refuzat - şantajul, ameninţarea la adresa partenerilor”, a continuat Tăriceanu.

El a spus că, până acum, coaliţia a funcţionat bine.

„Ceea ce nu a reuşit bine a fost componenta de comunicare cu cetăţenii”, a adăugat Tăriceanu, susţinând că din acest motiv nu sunt evidenţiate măsurile bune luate de actuala guvernare, de la creşterea salariilor şi a pensiilor la investiţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.