Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că raportul MCV nu este un document juridic, deci nu poate fi contestat, în schimb, ar putea fi contestat Mecanismul de Cooperare şi Verificare care este un instrument tehnic, juridic. Tăriceanu susţine, însă, că trebuie făcută o analiză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raportul MCV nu este un act juridic, el conţine nişte recomandări, deci el nu poate fi atacat sau contestat în justiţie ca să ne lămurim. (...) Ceea ce vă pot spune este că, Mecanismul de Cooperare şi Verificare care este un instrument să-i zicem mai degrabă juridic, tehnic, el e cel care ar putea să fie, să presupunem, supus unei analize şi eventual contestat, dar o astfel de decizie nu este luată, nu am discutat”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, solicitat să comenteze informaţiile conform cărora PSD ar lua în calcul contestarea raportului MCV.

Acesta a explicat că este nevoie de o analiză.

”Având în vedere abordarea diferită dintre noi şi funcţionarii de la Comisie, când vorbesc de noi mă refer mai degrabă la Parlament, stau şi mă întreb următorul lucru: cum este respectată suveranitatea Parlamentului în momentul în care intervin nişte funcţionari de la comisie care nu au niciun fel de legitimitate. Pot ei, prin solicitările pe care le fac, să înfrângă voinţa Parlamentului şi suveranitatea, e o primă chestiune pe care mi-o pun”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, ”până acum abordarea comisiei este una care este clar subiectivă, nu ţine cont de foarte multe elemente”.

”Eu cred până la urmă şi la comisie trebuie să dea dovadă de disponibilitate de a asculta argumentele pentru că, dacă vor să preia numai argumentele care au fost vehiculate de opoziţie sau în presă într-o formă tendenţioasă, atunci sigur că raportul o să fie unul care este complet dezechilibrat şi nu reflectă realitatea”, a mai spus Tăriceanu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.