Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că, după consultarea cu partidele parlamentare, preşedintele Klaus Iohannis va vedea dacă există posibilitatea formării unei majorităţi, precizând că nu poate numi un premier după bunul plac sau discreţionar.Tăriceanu spune că este posibil ca ALDE ă aibă o propunere de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Antena 3, că în perioada următoare este firesc să fie discuţii privind formarea unei majorităţi.

“Lucrurile se precipită cu o viteză mai mare decât cea normală. Preşedintele să invite partidele la consultări şi partidele între ele să poarte discuţii să se întrezărească posibilitatea formării unei majorităţi. În perioada care urmează e firesc să existe discuţii privind formarea unei majorităţi. Cei de la PSD şi Pro România m-au informat că au deja o propunere în persoana lui Remus Pricopie. Nu e concurs de viteză să dăm răspunsuri pe loc. Suntem într-o criză politică, variantele trebuie analizare şi cântărite. Mingea este la Cotroceni şi preşedintele trebuie să îşi precizeze poziţia după ce face consultarea partidelor parlamentare”, a spus Tăriceanu.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis îl va numi premier tot pe Ludovic Orban, Tăriceanu a afirmat: “Nu poate propune un premier înainte de a face consultări. Preşedintele să vadă în consultări dacă există posibilitatea formării unei majorităţi. Nu poate numi un premier după bunul plac sau discreţionar. Aici nu e o joacă, suntem într-o republică parlamentară în care preşedintele intervine în mod formal să consacre o majoritate. Preşedintele nu numeşte după bunul plac, ci constatând o anumită realitate politică. Asta o poate face după consultări cu partidele parlamentare”

Tăriceanu nu exclude la ALDE să meargă la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier.

“ALDE trebuie să facă o consultare cu membrii din conducere. După ce voi consulta colegii din conducere, voi hotări. Este posibil să avem şi o propunere de premier”, a mai afirmat Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.