Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că organizaţiile care au avut performanţă peste media formaţiunii vor avea autonomie în alcătuirea listelor pentru alegerile parlamentare, iar în celelalte este posibil să meargă să candideze şi persoane din structura centrală a partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Regula pe care am stabilit-o este: organizaţiile care au avut performanţă şi această performanţă se măsoară foarte simplu, deci cei care sunt peste media partidului şi cu mult peste media partidului au autonomia de a-şi stabili singuri listele. Pentru celelalte organizaţii tragem concluzia că este nevoie de o întărire a acţiunii politice şi a discursului politic şi atunci vor fi probabil colegi de-ai noştri care vor merge să candideze în acele organizaţii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, la Neptun.

Liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a menţionat că în partid au fost discuţii politice legate de alegerile parlamentare şi că membrii formaţiunii îşi doresc să obţină un rezultat ”pe măsura ambiţiilor”.

“Am avut discuţii politice care toate vizează în principal acelaşi lucru şi anume apropierea alegerilor, campania electorală şi dorinţa obţinerii unui rezultat pe măsura ambiţiilor noastre. În esenţă, ceea ce ne propunem este evident obţinerea unei reprezentări parlamentare pentru electoratul liberal în viitorul Parlament. Suntem singurul partid de factură liberală în momentul de faţă din România”, a spus Tăriceanu.

El a menţionat că programul politic al ALDE merge în două direcţii. Prima se referă la apărarea libertăţilor individului, iar cea de-a doua este legată de performanţa economică.

“Prima este legată de apărarea drepturilor şi libertăţilor individului, astăzi mai puse serios în pericol de derapajele de la statul de drept care le întâlnim din ce în ce mai frecvente sub forma abuzurilor şi exceselor care se petrec împotriva simplilor cetăţeni. Al doilea element este legat de performanţa economică, de creşterea economică, lucru esenţial pentru crearea bunăstării pentru cetăţeni. Cetăţenii aşteaptă de la noi o viaţă mai bună şi există o logică pe care noi nu o abandonăm şi anume că bunăstarea se creează numai prin performanţă economică. Am demonstrat acest lucru împreună cu colegi mei liberali şi în perioada 2004-2008 şi în perioada 2012-2015 când am făcut parte din coaliţia de guvernare”, a explicat copreşedintele ALDE.

De asemenea, el a subliniat faptul că ALDE are o relaţie foarte bună cu PSD şi că sunt premise ca după alegeri cele două formaţiuni să facă parte din nou dintr-o coaliţie de guvernare.

“Suntem cu PSD nu doar într-o relaţie foarte bună, că putem avea relaţii foarte bune cu o seamă de formaţiuni sau persoane. Am guvernat împreună. La alegerile locale, chiar dacă am participat separat, am avut o înţelegere politică care s-a respectat după alegeri şi după părerea mea sunt premise ca în viitoarea guvernare să facem o nouă coaliţie de guvernare cu PSD”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu. 

Conducerea ALDE a participat, sâmbătă, la Şcoala de Vară a femeilor şi tinerilor din partid, eveniment care a avut loc în staţiunea Neptun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.