Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că majorarea pensiilor cu doar 14% faţă de 40$ cât prvede legea înseamnă că respectă legea doar în proporţie de 35%. ”Pedeapsa pentru voi este că meritaţi ca şi pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le daţi”, le-a transmis Tăriceanu premierului Ludovic Orban şi preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis şi Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă. Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de preţuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înţeleagă sau să fie mişcaţi de argumentele mele”, a scris, marţi, pe Facebook, Clin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acstuia, o mărire de 14% (în loc de 40%) ”înseamnă că respectaţi legea doar în procent de 35%”.

”Pedeapsa pentru voi este că meritaţi ca şi pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le daţi. Dacă de vorba bună nu înţelegi poate înţelegeţi de frică! Asta înseamnă că în rectificarea anunţată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar şi cum confirma şi Cîţu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”)”, a mai scris Tăriceanu.

Potrivit acestuia, ”orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor şi îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicaţie firmelor de partid”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.