Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri seară, că ”Pactul naţional pentru bunăstarea românilor” propus de Viorica Dăncilă nu este altceva decât ”un gest politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a fost întrbat, vineri seară, la Digi 24, ce părere are despre ”Pactul naţional pentru bunăstarea românilor” şi a răspuns: ”Un gest politic”.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, vineri seară, că propune partidelor parlamentare ”Pactul naţional pentru bunăstarea românilor”, afirmând că doreşte ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PSD a citit textul pactului pe care social-democraţii îl propun şi a precizat că aşteaptă ca documentul să fie semnat de cât mai multe partide.

Luni, Alianţa USR-PLUS a propus organizarea de alegeri anticipate odată cu alegerile locale, în data de 6 iunie a anului viitor, Alianţa cerând preşedintelui Klaus Iohannis, partidelor din opoziţie şi parlamentarilor să semneze un pact în acest sens şi anunţând că parlamentarii USR sunt dispuşi să renunţe la mandatele lor înainte de terminarea acestora.

După alegerile europarlamentare, preşedintele Klaus Iohannis a propus, la rândul său, un pact politic pentru România europeană, documentul fiind semnat de mai mulţi lideri politici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.