Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie, aprobată prin referendumul din 26 mai, se face prin lege, nu în Constituţie, iar comisiile juridice vor găsi soluţia legislativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie nu este de natură constituţională. De aceea, această problemă va reveni comisiilor juridice din cele două Camere ca să găsească propunerea legislativă adecvată. Limitarea dreptului de a emite ordonanţe se referă la Guvern. Acest lucru este strict de natură constituţională şi în acest sens vom alege cea mai bună soluţie: fie vom face o comisie comună de modificare a Constituţiei, fie comisiile juridice din cele două Camere vor trebui să analizeze soluţiile şi să facă propunerile de modificare a Constituţiei”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei.

El a precizat că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie organizat cât mai repede.

„Vom propune ca referendumul să fie cât mai repede pentru a nu suprapune cu una din scadenţele electorale care urmează, pentru a nu da posibilitatea din nou preşedintelui să folosească acest subiect ca temă politică de campanie”, a declarat Tăriceanu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.