Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referitor la o eventuală ieşire de la guvernare a formaţiunii, că nu s-a luat o atfel de hotărâre. El susţine că ar fi o variantă bună ca PRO România să vină la guvernare, pentru a reface configuraţia politică de după 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă ALDE va avea discuţii cu PRO România pentru a susţine un candidat comun, Călin Popescu Tăriceanu a spus că a discutat cu Victor Ponta pe acest subiect, dar problema este că ALDE este la guvernare, iar PRO România este în opoziţie. În acest context este "impropriu" ca Pro România să rămână în opoziţie, consideră Tăriceanu.

"În ceea ce priveşte ieşirea de la guvernare, nu s-a luat o astfel de hotărâre. Varianta cealaltă ar fi ca PRO România să intre la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună pentru că în acest fel am reface configuraţia politică de după 2016. Nu vreau să vorbesc în numele PRO România, nu ştiu să vă spun mai mult", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă există riscul ca PSD şi ALDE să piardă guvernarea în cazul unui eşec la prezidenţiale, Tăriceanu a afirmat: "Dacă există această teamă, atunci tot ei trebuie să se gândească la remediu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.