Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că este o minciună afirmaţia potrivit căreia nu există altă cale decât prelungirea stării de alertă la nivelul întregii ţări. Liderul ALDE a adăugat că există posibilitatea instituirii unor măsuri excepţionale doar în localităţile sau judeţele care pot deveni focar de infecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democraţia din România se mai stinge câte puţin! După legea care permite politrucilor de la Direcţia de Sănătate Publică să interneze oameni cu forţa şi să le confişte bunurile, astăzi Guvernarea Iohannis-Orban a decis, cu de la sine putere, prelungirea stării de alertă în TOATĂ ţara cu încă 30 de zile”, a scris Călin Popescu Tăriceanu miercuri pe Facebook.
 
El a precizat că pentru Guvern e mai simplu să interneze oamenii cu forţa decât să îi testeze la graniţe pe toţi cei care intră în România şi să ia măsura izolării.
 
„Sigur, pentru ei e mai simplu să distrugă economia decât să testeze, aşa cum au promis, la nivel naţional şi să impună stări excepţionale acolo unde situaţia epidemiologică o cere. E mai simplu să interneze oamenii cu forţa decât să testeze la frontiere pe toţi cei care intră în România şi să ia măsuri de izolare. Şi în general pentru ei e mai simplu să calce în picioare drepturi şi libertăţi decât să prevină”, a completat Tăriceanu.
 
Liderul ALDE a mai spus că este posibil să institui măsuri speciale în anumite jodeţe focar de coronavirus şi că aceasta ar fi o altă cale decât prelungirea stării de alertă.
 
„Este o minciună afirmaţia lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel naţional. Există posibilitatea instituirii unor măsuri excepţionale doar în localităţile sau judeţele care pot deveni focar de infecţie. Dar pentru asta trebuie să testezi consistent şi cu cap şi nu manipulator aşa cum o fac acum”, a afirmat fostul preşedinte al Senatului.
 
El a adăugat că poţi face apel la români să respecte măsurile de distanţare socială şi să poarte măşti, însă pentru asta trebuie să le dai măştile pe care le-ai promis ca Executiv.
 
„Există posibilitatea să faci un apel la români să poarte măşti în spaţii închise, dar pentru asta trebuie să le dai măştile pe care le-ai promis şi pe care legea te obligă. Există posibilitatea să le ceri oamenilor să păstreze distanţarea fizică şi nu socială, cum greşit le spuneţi, dacă ei ar vedea că şi voi o respectaţi. Există posibilitatea să faci o mulţime de lucruri constructive cu poporul tău atunci când nu îl tratezi ca pe un potenţial infractor şi nu îi latri ordine stupide în miez de noapte!”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă nu vor fi introduse noi restricţii.

„În aceste condiţii, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba creşte iarăşi, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, având această evoluţie, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a declarat Klaus Iohannis miercuri la Palatul Cotroceni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.