Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, după semnarea acordului cu PNL, că acesta reprezintă o bază pentru a dat votul pentru învestirea Guvernului. "Toţi parlamentarii ALDE vor fi mobilizaţi de la unu pân' la ultimul", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a spus că, din cele 12 condiţii sau cerinţe formulate de reprezentanţii ALDE, au fost "unul sau două puncte" unde au existat anumite ajustări faţă de forma propusă iniţial.

"Reprezintă - acest acord - o bază pentru a da votul pentru învestirea Guvernului. Conform deciziilor luate astăzi în Birourile permanente reunite, săptămâna viitoare, pe 4, va avea loc votul şi sigur că avem obligaţia de a ne mobiliza colegii pentru a fi prezenţi la vot", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă mai sunt obiecţii faţă de nominalizările pentru ministere, Tăriceanu a răspuns negativ.

"Colegii noştri se vor prezenta la audieri, fără doar şi poate, şi au şi dreptul şi obigaţia să pună întrebări lămuritoare în care să sesizeze care este pregătirea candidaţilor, care sunt priorităţile pe care le au în portofoliul ce le-a fost repartizat. Toţi parlamentarii ALDE vor fi mobilizaţi de la unu pân' la ultimul", a spus Tăriceanu, precizând că este vorba despre 29 de parlamentari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.