Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marţi, că nu a discutat nici cu partenerii politici de la PSD, nici cu ministrul Justiţiei despre propunerea formulată de CEx al PSD şi votată în unanimitate de a trece prin Ordonanţă de Urgenţă articolele declarate constituţionale şi care ar urma să modifice Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am văzut ordonanţa, nu am discutat acest lucru nici în cadrul coaliţiei, nici cu reprezentanţii Guvernului, în speţă cu ministrul Justiţiei, ca să am o informaţie pe baza căreia să pot face un comentariu", a afirmat preşedintele ALDE.

Întrebat dacă este necesar ca aceste articole care aduc modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură penală să devină acte normative adoptate prin Ordonanţă de Guvern, Tăriceanu a răspuns: "Nu discut chestiuni ipotetice".

Totodată, întrebat dacă va solicita întrunirea coaliţiei aflate la guvernare pentru a discuta pe tema ordonanţei, preşedintele ALDE a spus că este "convins că ministrul Justiţiei va veni să ne informeze cu punctul său de vedere şi dacă va face acest lucru, dacă va considera necesar că e un subiect important, după aceea să vă spun care este părerea mea".

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonanţe de Urgenţă pentru Codurile penale. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, după ce a participat la şedinţa conducerii PSD, referindu-se la modificarea Codurilor penale prin OUG, că va fi făcută o analiză la minister şi că o soluţie declarată constituţională o transpui în lege, justificând astfel ordonanţa de urgenţă. El a ţinut să precizeze că în niciuna dintre cele două şedinţe la care a participat nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.