Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că nu ştie în ce stadiu se află iniţiativa legislativă semnată de Liviu Dragnea, prin care se doreşte eliminarea TVA-ului la vânzarea de locuinţe noi către persoane fizice, proiectul fiind depus în luna februarie la Parlament, dar fără să fie trimis de Biroul Permanent către comisii pentru dezbatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ştiu să vă spun care este situaţia cu proiectul de lege în comisie, dar vă pot promite că mă interesez şi vă pot da un răspuns documentat”, a declarat Tăriceanu, întrebat de ce iniţiativa legislativă privind eliminarea TVA la vânzarea de locuinţe noi către persoane fizice nu a intrat în dezbatere legislativă, deşi a fost depus la Parlament în urmă cu două luni.

Joi, preşedintele PNL, Raluca Turcan, a imputat coaliţiei PSD-ALDE faptul că a început să-şi încalce promisiunile din programul de guvernare, dând exemplul eliminării TVA pentru pentru livrarea de locuinţe pentru persoane fizice şi pentru serviciile de publicitate în mass-media care ar fi trebuit aplicată de la data de 1 martie.

”Ce au promis şi ce au livrat. Cel mai bun exemplu pentru nebuloasa Legii salarizării unitare, pe care PSD-ALDE au supralicitat iar acum s-a aşternut tăcerea, este măsura TVA zero! Îşi mai aduce cineva aminte că trebuia aplicată începând cu 1 martie?!”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Turcan aminteşte că, similar Legii salarizării, propunerea nu a mai fost asumată de Guvern transformându-se într-o iniţiativă legislativă care încă nu a fost pusă în dezbaterea Senatului.

”Astăzi vedem şi de ce nu a fost asumată oficial de Guvern, după observaţiile făcute de Consiliului Legislativ. Pentru că unele măsuri încalcă directive ale Uniunii Europene, iar pentru altele ar fi fost necesare negocieri prealabile cu Comisia Europeană. Aşa că mai bine au fugit de răspundere”, consideră preşedintele PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a depus, pe 22 februarie, la Senat, un proiect de lege care prevede aplicarea cotei zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe pentru persoanele fizice, această valoare urmând a fi aplicată şi serviciilor de difuzare de publicitate prin mass-media şi a unor servicii din domeniul agriculturii. Prin acelaşi proiect, Dragnea propune şi majorarea până la 300.000 lei a plafonului de scutire de la plata TVA, ca măsură de susţinere a micilor întreprinderi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.