Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, miercuri, în legătură cu declaraţia ambasadorului american Hans Klemm privind îngrijorarea faţă de modificările la Codurile penale, că se speculează prea mult şi se fac prea multe comentarii din păcate neavenite pe diverse iniţiative exotice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când vorbim de îngrijorări, e foarte util întotdeauna să ştim care sunt elementele care creează anumite îngrijorări. După cum ştiţi, dreptul la iniţiativă legislativă nu este limitat, din contră, este permis fără îndoială, este un atribut pe care fiecare parlamentar poate să şi-l exercite. Nu putem în niciun fel să cenzurăm, nu avem dreptul să cenzurăm iniţiativa niciunui parlamentar. Nu iniţiativele trebuie să fie cele care ne preocupă, doar într-o oarecare măsură, într-o măsură limitată. Ele nu trebuie să devină subiecte de discuţie înainte eventual de a fi adoptate. Cred că Parlamentul, comisia care analizează modificările la Codul penal are şi experienţa, şi înţelepciunea necesară să facă selecţia şi în final sigur plenul este cel care va decide. Cred că se speculează prea mult şi se fac prea multe comentarii din păcate neavenite pe diverse iniţiative exotice, care nu cred că ar fi trebuit să fie luate în seamă”, a declarat Tăriceanu.

Statele Unite urmăresc cu atenţie modificările Codurilor penale în Parlament şi vor să se asigure că nu vor pune în dificultate cooperarea dintre autorităţile judiciare din SUA şi din România, a declarat, marţi, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm. Răspunzând unei întrebări, diplomatul american s-a arătat îngrijorat de aceste modificări ale Codurilor penale. El a spus că una dintre modificările care ar putea afecta colaborarea între autorităţile judiciare ar putea fi legată de neutilizarea probelor video în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.